От СГП припомнят, че двамата са с постановени мерки за 72

...
От СГП припомнят, че двамата са с постановени мерки за 72
Коментари Харесай

Прокуратурата се жалва на Гешев, че от Интерпол не са задържали издирвани по аферата NEXO

От СГП напомнят, че двамата са с постановени ограничения за 72 часа, а на 31 март са издадени и Европейски заповеди за арест. На 4 април е доказано от Министерство на вътрешните работи, че двамата са оповестени за интернационално търсене в Шенгенската осведомителна система, както и по канала на Международната организация на престъпната полиция (МОКП) Интерпол.

 

На 7 април от Интерпол са удостоверили, че са получили документите във връзка интернационалното търсене на двамата обвинени, само че те пък в това време са декларирали, че са жертва на политически стимулирана клеветническа акция ".

Затова и от Интерпол е изискана спомагателна информация от българската прокуратура за възможни политически длъжности, действия, връзки и въздействие в България на търсените лица. Посочено е, че желаната информация е нужна, с цел да бъде направена оценка в сходство с член 3 от Конституцията на МОКП Интерпол.

 

В същия ден българските управляващи са получили информация, че Антони Тренчев и Коста Кънчевса пристигнали в Белград от Дубай предния ден, само че поради жалбите им, известията за търсене им не са забележими. Изпратени са преводи на сръбски език на молбите за оповестяване за интернационално търсене и краткотрайно задържане на обвинените до Министерство на правораздаването на Република Сърбия, само че настояването на българската прокуратура за краткотрайно задържане на търсените лица не е изпълнено от способените сръбски управляващи.

 

От СГП показват категорично, че молбата за оповестяване им за интернационално търсене и краткотрайно задържане е изпратена от заместител на основния прокурор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР